Експерти от Обединеното кралство обясниха, че лекарството, предназначено да понижава изключително

...
Експерти от Обединеното кралство обясниха, че лекарството, предназначено да понижава изключително
Коментари Харесай

Учени от Острова разкриха ново ефективно срещу COVID-19 лекарство

Експерти от Обединеното кралство обясниха, че лекарството, предопределено да намалява извънредно високи липиди в кръвта, доста понижава броя на вирусни частици COVID-19 в организма. Става дума за лекарството фенофибрат, което съгласно резултатите от проучването понижава вирусното натоварване при 70% от пациентите с COVID-19, взели участие в изпитванията.

Това съобщава MedikForum. Фенофибрат е перорално лекарство, употребявано за лекуване на анормални липиди в кръвта и висок холестерол. Миналата година английски специалисти откриха, че COVID-19 употребява ACE2 рецептори за нахлуване в белодробни кафези.

Междувременно главното вещество на Fenofibrate, фенофибриновата киселина, дестабилизира рецептор-свързващия домейн на протеина на вирусния шип и инхибира клетката посредством свързване с ACE2 рецепторите.

Специалистите също означават, че лекарството дейно понижава равнището на клетъчна зараза. В изследването потреблението му разрешило да се понижи равнището на зараза на човешките кафези с до 70%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР